• News

Clever doet een eerste financieringsronde

Clever, specialist in de ontwikkeling van chatbot technologie, doet een eerste financieringsronde. Het bedrijf, opgericht in 2017 groeide tot dusver puur organisch maar nu is het tijd voor een financiële injectie om de activiteiten aan een versnel tempo uit te bouwen.

"Clever is sinds haar oprichting sterk uit de startblokken geschoten. Om die groei te bevestigen in binnen- en buitenland zetten we in op de professionalisering van onze technologie en breiden we ons team gevoelig uit. De aanwerving van Jürgen De Commer als CTO is daar een eerste belangrijke stap in.", aldus oprichter en CEO Maarten Verschuere.

Investeerders en particulieren kunnen nu mee profiteren van de groei van Clever door in te tekenen op de winwinlening die Clever uitschrijft. Via deze investering ontvang je als particulier een totaal bruto rendement van 4,50% op jaarbasis.

Als financierder word je ook een deel van het selecte clubje van personen die de prestaties van Clever vanop de eerste rij kunnen volgen en deel kunnen nemen aan toekomstige participatierondes.

Clever haalt €50.000 op bij de particuliere investeerder, daarna wordt gebruik gemaakt van andere financieringsmiddelen om de stap vooruit te zetten.

"We hebben eerst afgewacht hoe de markt van chatbots en conversational user interfaces in het algemeen zou evolueren. In Azië en de US zijn deze massaal doorgebroken via de bekende kanalen als WeChat, Google Home en Amazon Alexa. Als lokale partij die de taal van de bedrijven en consument spreekt hebben we een belangrijk concurrentieel voordeel op de markt. We hebben de ambitie om in conversational user interfaces één van de grootste spelers van Europa te worden."

Meer details over onze plannen en de informatienota voor de financiering vind je terug op de campagnepagina.


"Nu de doorbraak van de conversatie technologie zich internationaal doorzet, met onder andere WeChat en de Google Home, gaan we voluit om zelf één van de grote spelers te worden in Europa."

De officiële informatienota vind je hier terug.

Like this case?
Show us some brains!