• Blog

Verschaf 24/7 informatie over de verkiezingen in je gemeente of stad a.d.h.v. een chatbot

De afstand tussen bewoner en overheid is nogal groot, schakel een chatbot in om deze kloof te verkleinen. Zo krijgt de inwoner alle informatie die hij wenst, op elk moment van de dag.

Algemene vragen

Een chatbot lost gemakkelijk algemene vragen op en spaart zo kostbare tijd van ambtenaren uit. Denk hierbij aan de openingsuren van stedelijke diensten zoals het plaatselijke zwembad.

Dit zijn allemaal eenvoudige vragen waar een chatbot gemakkelijk een antwoord op vindt. We helpen de inwoner van de stad snel en overal met behulp van de 'City Bot'.

Verkiezingen

Behalve deze algemene info, geeft een chatbot ook informatie over specifieke gebeurtenissen of evenementen.

Neem bijvoorbeeld de verkiezingen, een helse organisatie die dit jaar meerdere keren gebeurt. De chatbot beantwoordt vragen over de regels, richtlijnen en planning van de verkiezingen.

Waar moet ik stemmen? - Hoe werkt digitaal stemmen? - Wanneer moet ik gaan stemmen?

De chatbot geeft hier 24/7 antwoord op zonder tussenkomst van een fysieke persoon.

Handig toch? Maar wat kan het nog meer?

Vrije tijd

Een chatbot bericht daarnaast over de vrije tijdsbestedingen die voorzien zijn in de stad of gemeente. Een chatbot deelt mee wanneer de jeugdbeweging actief is in het weekend, of welke cursussen je kan volgen in de plaatselijke kunstacademie.

Nadien is er nog altijd de optie om de persoon door te verwijzen naar de website van de desbetreffende organisatie, waar de persoon zich bijvoorbeeld kan inschrijven.

Een chatbot verkleint de afstand tussen persoon en overheid a.d.h.v. personalisatie en automatisatie. Het verbetert de interactie met bewoners doordat ze altijd en overal geholpen worden.

Chatbot van Aalter

Benieuwd naar zo'n citybot die live staat?

Ga aan de slag en test zelf de chatbot van de gemeente Aalter uit via www.aalter.be!

Like this case?
Show us some brains!